Veel gestelde vragen

Wij regelmatig vragen binnen waarvan het handig is om deze met jou te delen, mocht je dezelfde vraag hebben!

Kan het zijn dat je niks afvalt tijdens de 40 dagen?

Het is ongetwijfeld mogelijk dat je niet afvalt, wanneer je bijvoorbeeld al erg slank bent of wanneer je veel teveel suikervervangers blijft nemen om te compenseren (bijv. ipv water altijd water met suikervrije diksap nemen) Bij dat laatste verwacht ik dat de meeste mensen nog steeds zullen afvallen, maar misschien niet iedereen of wellicht minder snel.

Als je bewust suiker laat staan en niet extreem overdrijft met suikervervangers, zoals diksap, suikervrije koekjes en snoepjes, vruchtensappen uit de supermarkt en producten gezoet met chemische zoetstoffen, dan zul je afvallen.

Wat valt iemand gemiddeld af tijdens 40 dagen?

Het verschilt enorm, ik ben zelf de eerste maand 2 kg afgevallen toen. Iemand anders 4 kg. Een vriend van mij wel 6 kg, dat was echt veel. En een ex-collega weer ongeveer 1 à 2 kilo in 1 maand. Natuurlijk hoop je die persoon van de 6 kg te zijn!

Mijn ervaring is dat het erg geleidelijk aan gaat, maar uiteindelijk was ik na 4 maanden al veel afgevallen, iets van 6 kg en die 4 maanden erna was dat nog eens 4 kg. Hou er ook rekening mee dat de genoemde voorbeelden geen overgewicht hadden voordat ze begonnen, helemaal niet zelfs, bij mensen met overgewicht gaat afvallen vaak wat sneller. Ter vergelijking: ik ben zelf van BMI 22 naar een BMI 19 gegaan.

Is de cursus geheel online?

De cursus is inderdaad geheel online. Na afloop van de cursus krijg je al het materiaal in een handig e-book, dus zo heb je alles toch gemakkelijk bij de hand.

Wat als ik een week niet bij mijn mail kan, kan ik dan wel alle cursuselementen zien in een overzicht?

Gedurende de cursus krijg je 2 keer per week een mailtje met het bericht dat er een cursusonderdeel voor je klaar staat. Dan kun je inloggen op een website en daar het cursusonderdeel lezen. Als je een keertje niet bij je mail kunt, kun je altijd inloggen op de website en daar de cursusonderdelen teruglezen die je hebt gemist. Ze blijven er gewoon opstaan, dus je kunt altijd voorgaande onderdelen nog bekijken.

Krijg je dagmenu’s voorgeschreven tijdens de 40 dagen?

Bij elk cursusdeel zitten een aantal recepten, zo’n 3-4. Het varieert per cursusdeel van ontbijtrecepten, lunchrecepten en dinerrecepten. Daarnaast komen er ook smoothie recepten, broodbelegrecepten, soeprecepten en zoete recepten langs, zoals koekjes. Dus het is geen weekmenu, maar je krijgt wel handvaten en tips om keuzes te kunnen maken wat je kunt eten. En als je in crisis zit, en het echt even niet weet, kun je natuurlijk altijd inspiratie opdoen in de besloten Facebook groep en op het Forum.

Waarom 40 dagen zonder suiker?

40 dagen…omdat je ongeveer 40 dagen nodig hebt om een nieuw eetpatroon aan te leren, zeker zo’n drastische, en omdat je met 40 dagen zeker al verschil moet merken in hoe je je voelt! Na die 40 dagen draai je je hand er niet meer voor om ; )

Wat zit er precies allemaal bij de cursus?

De cursus bevat het volgende:

  • In 40 dagen leer je alles over de risico’s van suiker en de voordelen van leven zonder suiker
  • Je ontvangt een suikervrij boodschappenlijstje om direct de juiste spullen in huis te halen
  • Elke dag ontvang je van mij een e-mail met motiverende tips en adviezen
  • Je krijgt toegang tot de speciale cursus website
  • 2 x per week staat er een nieuw programma onderdeel voor je klaar
  • Je ontvangt bij elk cursusdeel recepten, opdrachten en praktische tips
  • Voor persoonlijke ondersteuning en vragen kun je terecht in de besloten Facebook groep en het Forum
  • Na 40 dagen ben je een expert op het gebied van suikervrij eten en ben je in staat zelfstandig het eetpatroon door te zetten!

Kan ik de cursus ook meedoen als vegetariër, of met tarwe/gluten of zuivelallergie?

Je krijgt alle handvatten en ingrediënten die er voor zorgen dat je met elke overtuiging of allergie suikervrij kunt eten.

Hebben de mensen die hierachter zitten wel een gepaste opleiding gedaan?

Eva heeft de opleiding orthomoleculaire geneeskunde gedaan en blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen via vakbladen, workshops en congressen. Daarnaast leeft ze zelf al jaren volgens een suikervrij eetpatroon.

Ik weet al best veel over suikervrij eten en doe dit ook al af en toe. Is het voor mij nuttig de cursus te volgen?

De cursus bevat 10 cursusdelen met informatie, tips en een aantal recepten over suikervrij eten. Voor de onderwerpen kun je hier kijken. Je kunt het beste zelf inschatten in hoeverre je de informatie die zal worden overgedragen al kent en in hoeverre je de cursus nog nodig hebt voor je suikervrije levensstijl, of dat je nog een duwtje in de rug kunt gebruiken.

Heb jij nog een vraag over de cursus stel hem dan gerust! Doe je al mee en heb je een vraag? Kijk dan hier bij de veel gestelde vragen en antwoorden voor deelnemers!