Waarom suikervrij eten?

Als je wilt afvallen kun je de 3 dingen doen:

  1. Starten met een populair dieet met weinig calorieën om met een quick-fix snel resultaat te bereiken.
  2. Je eetpatroon compenseren door zoveel mogelijk te sporten om op die manier je doel te bereiken.
  3. Kiezen voor een natuurlijke levensstijl door je voedingspatroon en levensstijl te veranderen.

De derde optie heeft mijn voorkeur. Waarom? Omdat je daarmee als enige blijvend resultaat behaalt. Een crashdieet is niets anders dan symptoombestrijding, met het bekende jojo-effect als gevolg. En wanneer je voeding compenseert in de sportschool, houd je jezelf voor de gek. Want de ene calorie is de andere niet. Je kunt ze niet met elkaar vergelijken of tegen elkaar wegstrepen. Daarom levert ook compensatiegedrag niet het gewenste resultaat op.

Het aanpassen van je eetpatroon is ongeschikt als je snel een paar kilo kwijt wilt raken. Het is wél ideaal als je net als ik voor blijvend resultaat gaat! Je kunt er dan voor kiezen om je hele eetpatroon rigoureus om te gooien door alle ‘foute’ ingrediënten van de ene op de andere dag uit je leven te bannen. Of je kiest ervoor om te beginnen met het weglaten van één voedingsbestanddeel. Bijvoorbeeld vetten of koolhydraten, zoals suikers. Ik ben voor deze laatste optie. Want wanneer de verandering in je eetpatroon subtiel is, is deze makkelijker vol te houden!

Waarom suikervrij eten?

Waarom suikervrij eten?

Waarom suikervrij eten?

Waarom vooral suiker weglaten?

Omdat daarmee verreweg de grootste winst te behalen valt! Ik heb het dan over geraffineerde suiker en dan bedoel ik niet alleen het klontje dat je zelf toevoegt aan je koffie of thee. Nee, suiker en chemische zoetstoffen worden door fabrikanten als smaakmaker in vrijwel alle producten die je kunt vinden in de supermarkt verwerkt. Ongemerkt krijg je dus dagelijks grote hoeveelheden suiker binnen.

Al ruim 2 jaar help ik mensen om suikervrij te gaan leven middels de online cursus ‘Natuurlijk! Suikervrij’. Al meer dan 9.000 mensen gingen je voor en ervaren de vele voordelen van suikervrij leven. Alle ervaringen en waardevolle feedback van deelnemers hebben wij verwerkt in deze cursus.

Er bestaan geen kant-en-klaar diëten of eetmethodes die voor iederéén geschikt zijn. Ieder lichaam is immers uniek. Daarom is het optimaliseren van een gezonde levensstijl een persoonlijke ontdekkingsreis waarbij ik je stap voor stap zal leren wat goed voor je is.

Waarom suikervrij eten?

Enthousiaste deelnemers over suikervrij eten

Weg suikerverslaving!

Weg suikerverslaving!

Mijn doel was om van mijn suiker verslaving af te komen: altijd de behoefte aan zoet, iets lekkers. Ik heb de cursus zeer makkelijk volgehouden, tegen alle verwachtingen in voordat ik ging starten. Verschil na 40 dagen: geen dips meer, iets aan kilo’s kwijt geraak (3) en heb een ander eetpatroon mijzelf eigen gemaakt. Dit gaat ook gewoon door op dag 41, 42 43, etc., etc!

Marije
38 jaar uit Middelburg

Minder last migraine

Minder last migraine

Na 40 dagen zonder suiker voel ik me fantastisch! Vermoeidheid is zo goed als verdwenen en heb ook minder last van migraine. Daarnaast zien ook mijn huid en haar er beter uit. Tevens is gebleken dat (geraffineerde) suikers niet van essentieel belang zijn bij (top)sport, zoals soms weleens wordt beweerd. De cursus heb ik gevolgd tijdens mijn voorbereiding op de 60 van Texel (60 km hardlopen)!

Jolanda
41 jaar uit Utrecht

Veel meer energie

Veel meer energie

Ik vond het een leuke cursus. Doordat je dagelijks een e-mail krijgt, ben je er echt actief mee bezig en groeit het besef van gezonder leven. De eerste week was lastig. Heb echt last gehad van ontwenningsverschijnselen. Des te meer bewijs dat suikers verslavend zijn! Ik voel me na 40 dagen goed. Ik slaap beter en heb meer energie met minder voedsel.

Machteld
38 jaar uit Almere

Ik ben 4 kilo afgevallen

Ik ben 4 kilo afgevallen

De voornaamste reden dat ik ben gestart is omdat ik last van mijn darmen had. Op advies van een orthomoleculair arts wilde ik suikervrij gaan eten. Ik voelde me gesteund door de cursus en ik vond de informatie zeer interessant en behulpzaam. Mijn darmen zijn nu rustiger en ik heb meer energie. En ik ben 4 kilo afgevallen. Dat was niet het doel, maar ik ben er wel heel blij mee! 

Mieke
29 jaar uit Eindhoven

De voordelen van de cursus 'Natuurlijk! Suikervrij

Elke dag begeleiding

Elke dag begeleiding

Je krijgt gedurende 40 dagen elke dag begeleiding: stap voor stap. Dit werkt extra motiverend en heeft meer effect dan wanneer je een doe-het-zelf-hulpboek leest.

Bespaar tijd

Bespaar tijd

Een online cursus bespaart tijd, want je hoeft er de deur niet voor uit. Na aanmelding start de cursus de volgende dag. Je kunt de artikelen en informatie in je eigen tempo lezen wanneer en waar je maar wilt. De cursus is geschikt voor alle tablets.

Leer suikervrij koken

Leer suikervrij koken

Tijdens de cursus leer je hoe je zelf eenvoudig een suikervrije maaltijd kunt maken. Als je weet welke ingrediënten je kunt gebruiken is suikervrij koken én bakken een makkie. Natuurlijk krijg je ook recepten!

Forum & Community

Forum & Community

Je krijgt toegang tot de besloten Facebook pagina van Miss Natural – een platform waar dagelijks vele gouden tips worden uitgewisseld. Hier vind je mensen die een natuurlijke levensstijl nastreven.